Båtlån eller forbrukslån?

LånegiverLånegrenseNom. renteNedbetalingBestill
Bank Norwegian båtlånKr 600 0008,99%5 årSøk

Annonse

UTEN SIKKERHET
Effektiv rente fra 16,50%, kr 100 000 o/2 år blir totalt kr 116 682.
Instabank båtlånKr 500 0006,99%5 årSøk

Annonse

UTEN SIKKERHET
Effektiv rente fra 17,80%, kr 65 000 o/5 år blir totalt kr 95 872.

Hvis man har bestemt seg for å kjøpe båt, men ikke har spart opp penger, så har man i utgangspunktet to alternativer. Det er å søke om et båtlån fra en bank, forhandler eller finansieringsinstitusjon, eller å ta opp et gunstig forbrukslån hos en av landets mange banker.

Beste alternativ: Båtlån

Å søke om et båtlån vil for de aller fleste være det gunstige, rett og slett fordi det er rimeligere. Kan du dokumentere at båten du skal kjøpe er registrert i Skipsregistret, så kan du dessuten regne med en enda bedre rente – så lav som 7,00%. Ofte kan du også da søke om å låne mer enn kr 400 000, noe som er tilfelle for forbrukslån.

Båtlån (mer om dette på forsiden) kan på mange måter sammenlignes med bil- eller boliglån. Det er sikrere, billigere og gir deg rett og slet gode betingelser dersom det er båt du skal kjøpe.

Et godt alternativ: Forbrukslån

Skulle du av ulike årsaker ikke få gjennomslag på søknaden din om båtlån, så har du faktisk et godt alternativ i et forbrukslån. Dette er et lån helt uten sikkerhet, slik at du ikke behøver å stille egenkapital. Da er det enklere å søke, samtidig som du kan bruke pengene på hva du vil. Da kan du også låne litt ekstra for å ha penger til drift, vedlikehold og lignende av båten.