Bli kvitt betalingsanmerkningen

LånegiverLånegrenseNom. renteNedbetalingBestill
Bank Norwegian båtlånKr 600 0008,99%5 årSøk

Annonse

UTEN SIKKERHET
Effektiv rente fra 16,50%, kr 100 000 o/2 år blir totalt kr 116 682.
Instabank båtlånKr 500 0006,99%5 årSøk

Annonse

UTEN SIKKERHET
Effektiv rente fra 17,80%, kr 65 000 o/5 år blir totalt kr 95 872.

Betalingsanmerkning er ikke ønskelig, men det skjer fort at man kan få en. Alle har glemt å betale en regning i ny og ne. Det er hva man gjør i etterkant som er avgjørende. Ønsker man ta opp forbrukslån eller lån til båt, gir enkelte banker lån, selv om det er registrert aktive betalingsanmerkninger, men det vil lønne seg å bli kvitt anmerkningen.

Er betalingsanmerkningen korrekt?

Betalingsanmerkning står ikke evig. Oppdager du at du har en betalingsanmerkning bør det første du gjør være å sjekke om den er rett. En betalingsanmerkning skal slettes om gjelden er innfridd, rett i etterkant av at innfrielsen. Samtidig er det greit å vite at alle betalingsanmerkninger skal slettes automatisk etter 4 år, også om beløpet ikke er betalt. Ønsker kreditor, eller inkassoselskapet, at anmerkningen på forbrukslånet skal stå må de åpne en ny sak. Vær oppmerksom på; man har IKKE automatisk en betalingsanmerkning kun ved at saken er sendt til inkasso. Inkassoselskapene har en 30 dagers frist de skal følge, og betaler du innen den tid skal det ikke komme betalingsanmerkninger på ditt navn.

Slik blir du kvitt en betalingsanmerkning

Har man en korrekt registrert betalingsanmerkning er den selvfølgelige løsningen å betale kravet. I etterkant skal så anmerkningen slettes. Er man registrert med en uriktig betalingsanmerkning, for eksempel på et forbrukslån, er det viktig å kontakte inkassobyrået/kredittopplysningsbyrået omgående. Legg frem hvorfor dette er uriktig, og det er kredittopplysningsbyråene som har oppgaven å sjekke dette ut, for deretter slette betalingsanmerkningen. Det kan være greit å vite, at det er datatilsynet og finanstilsynet som har tilsynet overfor disse. Viser det seg vanskelig å komme frem med en sak for uriktig registrert betalingsanmerkning, et lite tips; det lønner seg ofte å fremme tilsynsvirksomhetene overfor inkasso – og kredittopplysningsbyråene.