Hvordan få båtlån?

LånegiverLånegrenseNom. renteNedbetalingBestill
Bank Norwegian båtlånKr 600 0008,99%5 årSøk

Annonse

UTEN SIKKERHET
Effektiv rente fra 16,50%, kr 100 000 o/2 år blir totalt kr 116 682.
Instabank båtlånKr 500 0006,99%5 årSøk

Annonse

UTEN SIKKERHET
Effektiv rente fra 17,80%, kr 65 000 o/5 år blir totalt kr 95 872.

Du har kanskje siklet en del på noen båter allerede, og lurer nå på hvordan du får et båtlån (mer om slike lån på båt-lån.no). Hvis du allerede har nakken opp til gjeld kan det bli noe vanskelig, men setter du deg opp en god nedbetalingsplan kan alt være mulig.

Krav for å søke om båtlån

Først og fremst kan vi se på kravene som du må oppfylle for å få et båtlån i dag. De vil naturligvis variere fra bank til bank, men trenden vi ser er at de fleste banker i dag krever at du er minst 20 eller 23 år før de i det hele tatt låner deg penger. Enkelte banker er såpass snille at de krever at du er myndig, men det er relativt sjeldent.

Samtidig er inntekten din også avgjørende for om du får et båtlån – og ikke minst hvor mye. Kan du stikke sikkerhet for lånet (egenkapital), så vil du øke sjansene. De fleste vil kreve at du har 35% egenkapital for å låne.

Andre søkekriterier

Dessuten kan du vinke farvel til båtlånet dersom du har betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker mot deg. De færreste vil låne ut penger til noen de vet er dårlige betalere, så det er kanskje ikke så rart.

Får du ikke båtlån, så kan forbrukslån være et godt alternativ, ettersom søkekriteriene er en del lettere her.